0

Ц ветелина Илиева -  майка на 19-годишната Ивет Стайкова, която уби баба си актрисата Виолета Донева разказа пред съда подробности за поведението на дъщеря й, както и за зависимостта й от наркотиците. Майката на Ивет е взела кредит и с тези пари щерката си купувала дрога. Друсала се по четири пъти на ден, ставала агресивна и буйна, нападала дори майка си. 

СМРАЗЯВАЩИ РАЗКРИТИЯ: Ивет убила баба си в несвяст

Момичето е подсъдимо за убийството на баба си актрисата Виолета Донева. Според прокуратурата тя е наръгала възрастната жена 54 пъти в нощта на 18 октомври 2022 г. 

"Гласове й казвали да скочи, да ме удря, а на следващия ден не помнеше нищо. Когато взимаше наркотици, погледът й ставаше друг", казва Цветелина Илиева. 

Жената описа кошмара, който са преживели заедно с Ивет, когато е била под въздействие на наркотици. Веднъж например майка й я завела в "Пирогов", защото си била внушила, че страда от нелечимо заболяване. В тоалетната обаче момичето отново се надрусало. По пътя към дома било кошмарно. Ивет крещяла и удряла майка си. Докато Цветелина разказваше за ужаса, плачеше както тя, така й дъщеря й.

КОШМАР: Зловещ сън накарал Ивет да заколи баба си!

Тя имаше мания за преследване, обясни жената. Например бус минава покрай нея и Ивет карала майка си да върви пред нея, защото смятала, че превозното средство я преследва. Когато взимала наркотици, Ивет казвала, че не й се живее, защото била нещастна.

Момичето започнало да се дрогира от 12 -13-годишна възраст.  Когато била на 16 години, родителите й се разделили. Майка й не била съгласна с възпитанието, което й давал баща й режисьорът Иво Стайков. Като пример тя посочи, че щяло да бъде добре поне веднъж да й каже, че я обича. Ивет била водена от майка си и на психиатър. 

Цветелина Илиева обаче не останала доволна. Той я посъветвал като види наркотици да изхвърля всичко. Затова тя започнала да рови навсякъде и да търси дрога. Звъняла на лекаря и в 22 часа вечерта, за да го пита какво да прави. Той я посъветвал да не влиза в конфликт с дъщеря си и когато тя започне да буйства, да я игнорира. 

БРУТАЛНА ЖЕСТОКОСТ: Виолета Донева наръгана 54 пъти от внучката си

Ивет първо учила в Арменското училище. После била прехвърлена в 30-то училище. Там обаче я хванали с наркотици. След това се записала в Училището по текстил и дизайн в "Лозенец". Там още първия срок я хванали с машинка за дрога. След това, за да се откъсне от средата, станала частна ученичка. Майка й се принуждавала да взима кредити, с които да й плаща задълженията, натрупани от наркотиците.