0

Н а светло започват да излизат все повече случаи на полицейско насилие по време на протеста на футболни фенове в София. Според потърпевши те с нищо не са предизвикали агресията на униформените.

Мъж изпищя от ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ на протеста, дава МВР на съд! (СНИМКИ)

„Бях бит от маскирани полицаи, удариха ме в гръб. Паднах на земята и когато започнах да се изправям, получих удара и усетих, че ми се пукна главата”, разказа репортерът на „Мач Телеграф” Николай Парашкевов, който уточни, че е бил на протеста с бадж.

По думите му много трудно ще бъде доказано, че служител на полицията го е ударил. „Едно от основните неща, които трябва да бъдат питани – защо много от полицаите нямаха отличителни знаци, които да ги легитимират по някакъв начин”, настоява да разбере той.

ОФИЦИАЛНО: Бoрислав Михaйлов свиква спешно заседание на Изпълкома, насрочват дата за Конгрес

Марио Сулев беше бит от полицията в бар, в близост до протеста. Той наскоро се прибрал в България и е обиден от начина, по който бил посрещнат. „Бях в заведението, гледахме мача с приятели, около петима-шестима души, когато изведнъж влязоха с палки и сълзотворен газ, караха наред”, обяснява той.

Мъжът стоял в зимната градина, когато бил напръскан със сълзотворен газ още с влизането на униформените. „Не виждах абсолютно нищо. Около мен само чувах: „Не, спрете, спрете”, допълни Сулев.