0

М алко след като съдът реши шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова и обвиняемия Стефан Димитров да останат в ареста, в медиите изтекоха кадри от СРС-та, според които двамата са се познавали, а освен това са имали срещи с висши политици и полицаи. 

Бяха представени доказателства, че Банкова познава Марин и Стефан Димитрови, което по-рано в разпита е отрекла. Банкова и Стефан са заснети заедно от охранителни камери на хотел край Правец.

Фейсбук/Слави Ангелов

Освен това има доказателства за срещи на Банкова със Стефан Димитров и главния секретар на МВР Живко Коцев.

Съдът отбеляза още, че други кадри показват как на летище "София" в края на март Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си.

.

 .
БНТ

ИДИ МИ - ДОЙДИ МИ: Живко Коцев се отказа да сдава поста, оттегли оставката си като главсек на МВР! (ВИДЕО)

На кадрите се вижда още и бившият вътрешен министър Бойко Рашков, заедно с Коцев и Димитров.

Малко по-рано снимките публикува и разследващият журналист Слави Ангелов, който ден по-рано обяви, че е е следял дейността на сочения за контрабандист на цигари и обявен за общодържавно издирване Никола Николов-Паскал, обвиняем заедно с Банкова и Димитрови, както и че има информация, свързваща Коцев с Паскал.

Петя Банкова и Стефан Димитров получиха постоянен арест от съда за участие в организиран престъпна група за пране на пари. 

БНТ