0

Д осегашният главен секретар на МВР Живко Коцев заяви, че иска да оттегли оставката си. "Тя беше подадена под психологически и моранел натиск", заяви той на извънреден брифинг от Министерския съвет в присъствието на премиера в оставка Николай Денков. 

ИЗНЕНАДА: Главният секретар на МВР аут от поста!

"Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години. „Ще споделя, че преди около 30 години бях обект на посегателство - въоръжено нападение.

Причинени са ми болки и страдания, но преодолявайки страха - оцелях и към днешна дата съм пред вас. С други думи – не, не се страхувам за живота си!“

Коцев направи и следното уточнение: „Към този миг аз не разполагам с информация да има заплаха за живота ми, но ще поясна – очаквам всичко от всеки!“.

Кариерата ми е преминала в правоохранителните структури. Първоначалната ми реакция бе на огромно разочарование, обида и болка за отношението към мен. Забелязвам, обаче, че срещу мен се развива грозна кампания. Срещу мен стои сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист. Мен и моите близки", посочи той. 

Станаха ясни причините за оставката на главния секретар

Той заяви, че от сряда насам не се спира със спекулациите и внушенията спрямо него и неговата личност.  "Очаквам в следващите дни тя да добие невиждани мащаби, да се разгърне в още по-голям спектър. Очаквам всичко", каза още Живко Коцев. 

Премиерът в оставка Николай Денков потвърди думите на Коцев. "Познавам професионализма на господин Коцев и знам, че е посветен на работата си. Поисках лична среща с него, като проведохме доста дълъг и откровен разговор, в който се оказа, че всъщност той е подал тази молба за напускане, както от страна на министъра на вътрешните работи, така и от страна на много високопоставени лица в прокуратурата", посочи Денков. 

Премиерът в оставка Николай Денков посочи, че за ситуацията е информиран и президентът Румен Радев. "При това положение се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението по същество. Така че ви информирам, че няма да бъде придвижена тази процедура и президентът знае, а и е съгласен, че при тази ситуация не е редно", заяви Денков.