0

О тхвърлен ухажор най-вероятно е прибавил ученичката Стефани Колева в групата „Шкембе чорба“ в приложението Телеграм с индикация, че прави секс за пари, научи „Телеграф“. Номерът й е бил добавен директно в приложението от нейния телефонен апарат, обясниха разследващи.

ЖЕСТОК ТОРМОЗ! Пуснаха телефона на ученичка в група за възрастни (ВИДЕО)

18-годишната ученичка Стефани Иванова е станала жертва на класически онлайн тормоз, след като телефонният й номер е пуснат в групата и разпространен впоследствие в още няколко.

Клиенти

Групите са специализирани за споделяне на порнографски материали и обяви на елитни компаньонки. Често се разменят и оферти за високорискови наркотици, показа проверка на „Телеграф“. В случая със Стефани е обявено, че абитуриентката го прави с платежоспособни господа срещу заплащане. Моментално са започнали да й пишат загорели сексманиаци, които редовно обикалят проститутките в големите градове у нас и са им редовни клиенти. В тези групи регистрирани масово са отчаяни чекиджии, които считат, че щом имат пари всяка жена ще им обърне внимание, обясниха разследващи.

Мераклии

От няколко дни насам момичето започва да получава десетки нежелани съобщения и обаждания. Тя блокира Телеграм, но загорелите любители на секса я преследват и във Вайбър. Стефани получавала съобщения през 10 минути от различни мераклии. В началото им отговаряла, но после вече не смогвала да обяснява, че не предлага това, което пише, че предлага. Групата в Телеграм е с над 46 000 потребители, като голяма част от тях са напълнили пощата на момичето с неприлични предложения. Самата тя твърди пред разследващите от ГДБОП, където е пуснала жалба в сектор „Киберпрестъпления“, че не знае откъде идва атаката. Предполага, че някой се е добрал до телефона й, откраднал е нейна снимка от социалните мрежи. Момичето обаче твърди, че няма идея кой би могъл да направи това. Според разследващи извършителят вероятно е отхвърлен ухажор или приятелка на девойката, която по този начин е решила да й отмъсти, вероятно заради някое момче.