0

С офийският градски съд остави за постоянно в ареста Стефан Шикеров. Той е обвинен за палежа на полицейски бус в деня на протеста пред Националния стадион.

Според прокуратурата в папките с доказателства има снимки от палежа. Няколко полицейски служители също са дали показания в тази посока. 

Мъж изпищя от ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ на протеста, дава МВР на съд! (СНИМКИ)

Държавното обвинение настоя, че младежът има опасност да извърши престъпление, ако е на свобода. До този извод прокуратурата стига на база характера на младежа. Макар и неосъждан, той представлява личност с висока степен на обществена опасност.


От своя страна Шикеров, който скоро очаквал дете, се оплака, че е несправедливо обвинен и е бит от полицаи в деня на протеста, за което е прегледан от лекар.

„Не съм хвърлил прашинка към този бус. Не знам как ме задържаха. В психиката ми ще остане това, което преживях в ареста“, каза той. „Бях притеснен за жена ми, исках успокоителни“, разказа Шикеров пред съда.

Междувременно районният съд в София остави в ареста 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протеста.

Емил Петрунов е обвинен, че този четвърък към 19,35 ч. пред сградата на посолството на Турция е счупил с камък задното ляво стъкло на полицейски микробус „Фолксваген“.

Заради той е обвинен, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост.

Футболен протест? Пепел и кръв в центъра на София, спешните отделения - препълнени

БРУТАЛНИ КАДРИ: Ето как започнаха безредиците в София! (ВИДЕО)