0

Б арманът Константин Суботинов, обвинен в укривателството на разчленения труп на Кристиан Пеев, е получил 3-годишна условна присъда с 5 години изпитателен срок, а съдебният акт е влязъл в сила. Това съобщи пред „Телеграф“ прокурор Николай Николаев - говорител на Софийската районна прокуратура.

Пеев бе убит миналия август в апартамент в столицата. Подсъдим за убийството му е друг бивш барман - Веско Вълчинов. Преди седмица Софийската градска прокуратура внесе обвинението срещу Вълчинов в съда. Според обвинението смъртта на жертвата е настъпила след множество удари по главата с 4-килограмова гира.

Помощ

Разследването твърди, че убийството е извършено на 8 август в обитавания от Вълчинов апартамент в кооперация на столичната ул. „Г. С. Раковски“. Като мотив се сочат неуредени финансови отношения между двамата. След като умъртвил Крис, Веско излязъл от жилището, а по-късно се върнал и се заел да разчленява трупа, твърди държавното обвинение. Малко след полунощ Вълчинов се обадил на Суботинов и го извикал в дома си с молба да му помогне. Според разследването части от тялото са изхвърлени в канализацията на кооперацията. Други били опаковани и заровени на Витоша, като част от торбите били превозени с личния автомобил на Константин, а други били закарани с такси. Преди това двамата ходили да купят почистващи материали, за да заличат кървавите следи. После изхвърлили всичко, включително и мобилните телефони на Пеев. До залавянето на двамата се стигна, след като от кооперацията сигнализирали за проблем с канализацията.

Отделно

След ареста на Вълчинов, който бе хванат в столичен хотел, и на Суботинов материалите срещу Константин бяха отделени в друго производство в Софийската районна прокуратура. Той бе обвинен в лично укривателство, тъй като не се установи, че е участвал в убийството. Два месеца, след като бе арестуван, Суботинов бе пуснат от ареста срещу подписка, а наскоро СРС го осъдил условно.