1

И звестен писател получи обвинение в изнасилване от жена, който твърди, че той я е обладал в хотел, без нейно желание.

58-годишният френски романист Фредерик Бегбеде бил задържан от полицията във вторник информира Le monde.

По данни на прокуратурата в град По, няколко часа по-късно Бегбеде бил освободен. Според обвиненията, отправени към писателя, първоначално двамата са били интимни, но впоследствие е била изнасилена от него в хотелска стая.

Според адвоката му, обаче, трябва да се приложи "презумпцията за невинност". 

Писателят не за пръв път се сблъсква с полицията. През 2008 г. Той бе арестуван в Париж за притежание и употреба на наркотици. 

Наскоро Бегбеде декларира, се е променил и животът му е съвсем нов.. Писателят живее с третата си съпруга в Гетари от 2017 г. насам .Има две деца.

Фредерик Бегбеде е роден през 1965 година. Учил е в престижни колежи, като а завършил политически науки, маркетинг, журналистика и комуникации.

Той е блестящ публицист, писател, литературен критик, телевизионен репортер и създател на литературната награда „Флора“.

Автор е на над десет романа, сред които е прочутият „9.99 евро“, който е ярка критика на рекламния бизнес. Заради тази му творба е уволнен, но пък книгата му е филмирана.

Фредерик Бегбеде е известен парижки денди и прочут купонджия. Собственият му стил на живот е първообраз на героя му Марк Мароние, от първите му три книги: „Мемоари на един откачен младеж“, „Почивка в кома“ и „Любовта трае три години“.

На българския читател са известни книгите „Бараж срещу Атлантика“, „Романтичният егоист“, ,„Един френски роман“, „Уна & Селинджър“, „Помощ, простете“, „Живот без край“, „Човекът, който плаче от смях“ и есеистичната му книга „Първа равносметка след Апокалипсиса".