0

Ш окиращи разкрития за жестокото убийство, при което трупът на бизнесмен бе открит в морга, подготвено за кремация, направиха от МВР и прокуратурата. 

Сигналът за изчезването на Кирил Русев е подаден на 5 януари от неговата майка в Шесто Районно управление. Първоначално следователите разследвали отвличане, но на по-късен етап стало ясно, че става въпрос за предумишлено убийство. 30 минути по-късно е задържан първият заподозрян, а час и половина след това и вторият, разкри директорът на СДВР Любомир Николов. 

УБИЙСТВОТО В МОРГАТА: 300 000 лева дължала жертвата на един от убийците си!

По време на следствените мероприятия става ясно, че предишният ден убитият е бил поканен от единия извършител да го посети в негов имот. Огледът показал, че на това място Кирил Русев е бил завързан, измъчван и застрелян, разясни той. 

Причина за смъртта се две огнестрелни рани - една в тялото и една в крака, уточни прокурор Христо Кръстев от Софийска районна прокуратура. 

Разплитането на случая тръгнало от сръбската граница, която министерският син Александров и гробарят Кинов преминали с личните документи на Русев. Един от тях пресекъл браздата с личната карта на жертвата и се върнал обратно със своите документи. Така те се опитали да си осигурят алиби, като заблудят властите, че Кирил Русев е напуснал страната. Съучастниците носели със себе си телефона на убития, като той продължавал да функционира и дори изпратили текстови съобщения на неговите близки. 

Брутално убийство в София! Килърите опитали нагло да прикрият престъплението, натикали трупа в морга с фалшиви документи

По-късно е открит телефонът на жертвата и районът, в който са пребивавал Александров и Кинов. 

Моргата, в която е намерен трупа, е наета от гробаря, процедурите по кремация са му били добре известни. Той е опитал да изгори тялото на жертвата в пещите на крематориума, като е изготвил фалшиви документи. След случая започват проверки на моргите в страната и реда за издаването на смъртни актове. Тепърва ще се изяснява дали имената посочени в смъртния акт са на реална личност. 

В домът на единия заподозрян пък са открити няколко огнестрелни оръжия, като в момента се извършват експертизи, които да докажат дали по Русев е стреляно с едно от тях. 

Според полицията Александров е развивал лихварска дейност, а жертвата е дължала му дължала голяма сума пари.

В миналото Русев е стопанисвал ресторант в центъра на София и не е криминално проявен.

Единият от мъчителите му пък е с полицейски регистрации за притежаване на незаконно огнестрелно оръжие, взривни вещества, грабеж в особено големи размери и кражби. 

Внесено е искане за постоянно задържане на министерския син и гробаря. Към този момент и двамата задържани отказват да съдействат на полицаите.