0

П ри съвместна акция на прокуратурата и СДВР бяха задържани трима известни автокрадци. От пресцентъра на МВР, че арестуваните са Релето от групата за мокри поръчки "Наглите", Софиянеца и Главата.

С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа. Релето, Софиянец и Главата са привлечени и в качеството на обвиняеми, пише News.bg

При задържането единият от автокрадците направил опит да избяга.

ИЗМЪКНА СЕ: Данчо Релето от „Наглите“ излиза срещу 5 бона

Оперативно-издирвателните действия, предприети в началото на седмицата довели до установяване на местонахождението на тримата автоджамбази. В хода на разследването били събрани неоспорими доказателства за престъпната им дейност, в това число ДНК експертизи.

При претърсванията на адреси, обитавани от задържаните са намерени и иззети технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип "тапа" за заглушаване на GPS сигнали, както и крадени регистрационни табели , използвани за транспортиране и укриване на откраднатите коли.

С ЖЕЛАНИЕ ЗА СВОБОДА: Данчо Релето, Сашо Белязания и Пеньо Магъра се събират в съда

Било установено, че тримата противозаконно са отнели два автомобила "Тойота Рав 4" и едно " Рено Каджар" , произведени 2019 - 2022 г. В резултат на упорити оперативно-издирвателни действия, проведени в продължителен период, двете тойоти били намерени укрити - едната в специално нает за целта гараж, а другата между жилищни блокове.

Киро Киров пред "Телеграф": Не търся мъст от "Наглите", но няма да забравя, че ме държаха в плен 17 дни окован

В хода на документиране на престъпната им дейност е установено, че двама от автокрадците са били задържани и през месеците април и май, тази година, непосредствено след като противозаконно отнели леки автомобили "Тойота СХЗ" и "Рено Каджар", произведени през последните две години. Тойотата е намерена укрита в специално нает за целта гараж, заедно с друг противозаконно отнет автомобил от същата марка и модел, а реното е задържано заедно с автора на престъплението, непосредствено след деянието.