0

Г розни сцени след кавга между полицай и собственик на бръснарница шокираха минувачи. 30-годишен мъж с един крак, използващ инвалидна количка, бе арестуван, но преди това да се случи бе напръскан с лютив спрей в лицето.

Snapchat

Разпространено видео в социалните медии показва скандалното поведение на униформен полицай от Грейт Ярмут, Англия, съобщи Би Би Си.

Инцидентът е станал в понеделник около 17:15 часа местно време. 

Полицията в Норфолк съобщи, че мъжът, който е арестуван по подозрение за нарушаване на обществения ред, е бил "вербално обиден" и е заплашил полицая "с бутилка".

Snapchat

„Признаваме обществената загриженост относно нивото на сила, използвана при този инцидент и това ще бъде част от нашето разследване“, каза главният инспектор Мат Дайсън, началник на местната полиция.

Свидетел на неприятните сцени споделя, че мъжът в инвалидната количка е пиел бира на пътното платно в крайбрежния британски град. Тананикал си е песничка, когато при него спира полицейски автомобил.

Пристигналият полицай помислил, че сакатият мъж ще го удари с бутилката, което отприщва гнева му. Ченгето започва да блъска по инвалидната количка и изважда лютив спрей, насочвайки го право в лицето на подпийналия мъж.

Snapchat

Последвало сборичкване между двамата, а в един момент мъжът в инвалидната количка успял да вземе полицейския спрей.

Той е арестуван за нападение над униформен служител и причиняване на тормоз. От полицията съобщават, че ще разследват случая.