0

Л идерът на партия „Има такъв народ“ Слави Трифонов определи като арогантен опит за убийство инцидента с главния прокурор Иван Гешев.

Кортежът на обвинител номер 1 мина през взривно устройство, което избухна, а по информация на прокуратурата, целта е била Гешев да бъде убит.

ОПИТЪТ ЗА АТЕНТАТ СРЕЩУ ГЕШЕВ: Бомбата е имала за цел да го убие (СНИМКИ)

Ето какво написа Трифонов във Фейсбук:

Днес беше извършен атентат срещу главния прокурор Иван Гешев. Иначе казано, беше направен публичен, демонстративен и арогантен опит за убийство. Още по-отвратителното е, че в колата, заедно с главния прокурор, са пътували жена му и двете му дъщери. Каквото и да се говори, факт е, че подобен атентат е атентат не само срещу един човек, а срещу една от институциите в държавата, написа в профилa си във фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов.

“Практически, това е покушение срещу държавата. Всеки може да има собствено мнение за професионализма на главния прокурор, но в човешки план случилото се е ужасно, чудовищно, брутално престъпление. Все гордо заявяваме, че сме държава, член на Европейския съюз, но такива актове поставят въпроса дали изобщо сме държава.

ОПИТ ЗА АТЕНТАТ: Взрив избухна пред колата на главния прокурор

А какво мислите за реакцията на колегите журналисти? Няколко часа слез атентата, те продължаваха да го наричат “инцидент”. Инцидент? Инцидент е да се подхлъзнеш и да си обелиш коляното. Това е опит за убийство. Тотална липса на професионализъм в така наречената журналистика. Срамна работа. Има два аспекта в този атентат. Първият е обществен, защото не е важно името на главния прокурор и кой е той. Важна е институцията. И втори - чисто човешки, защото ако този атентат беше успял, щеше да заличи едно българско семейство”, написа още Трифонов.