0

С лед като служител на "Специализирани полицейски сили" към Столичната дирекция на вътрешните работи отказа да бъде тестван за алкохол и наркотици при катастрофа, пътният експерт Диана Русинова разкри повече подробности около инцидента. При ПТП-то е пострадала бременна жена, която била откарана за преглед в столична болница. 

Незнайно как, след катастрофата колата на полицая е изгоряла до основи, а според Русинова в автомобила имало флакони наподобяващи т. нар. “райски газ”, балони и бутилки, вероятно с водка. "Странно защо този автомобил беше изоставен в канавката и часове по-късно изгоря. Питам се какви хора работят в МВР и ни “пазят”, пише пътният експерт във Фейсбук.

Освен това братът на пострадалата жена, която чакала близнаци разкрива, цитиран от Русинова, шокиращи подробности за инцидента, според които полицаят е криволичил по пътя. "Водачът на Голфа не е предприемал маневри за изпреварване, но видимо неадекватно навлиза в насрещната лента, в която пътува сестра ми. В опита си да избегне челен удар, тя предприема маневра наляво, тъй като отсрещната кола е вече близо до нейния банкет. В момента на разминаването, водачът на Голфа прави маневра, за да се върне в неговата лента и удря автомобила на Десислава отдясно. Шевролетът се завърта на пътното платно и излита в канавката, на едната си страна. Катастрофата става непосредствено до “Бумитспед” ООД, склад Чепинци", гласи преразказа му на ситуацията в писмо до Русинова. Той твърди още, че пристигналите на мястото на инцидента куп полицаи му споделили, че замесеният в ПТП-то им колега се държал агресивно с тях и им налитал.