0

П ребитият от двама криминално проявени братя в столичния квартал „Люлин“ е с повдигнато обвинение. Това стана ясно от съобщение на Софийската районна прокуратура. Делото е за умишлено причиняване на  пътнотранспортно произшествие, уточниха от държавното обвинение. Отделно по случая с мелето работи и Софийската градска прокуратура. 

КАТО В ДИВИЯ ЗАПАД! Масов бой в столичния квартал "Люлин" (СНИМКИ)

Спречкването става малко след 20 часа в петък вечерта в района на блок 204 в столичния квартал. 

СЛЕД МАСОВИЯ БОЙ В СТОЛИЧНИЯ "ЛЮЛИН": Един от пострадалите е с ампутиран крак, друг - намушкан в главата

Носа 

Пререканията тръгват между 31-годишния Любомир Велков-Носа и двама братя – Александър и Михаил Бериша. Започва бой с юмруци помежду им, вадят се и ножове. Любомир получава разместване на лявата подбедрица. Двамата братя също получават наранявания. След това Любомир успява да избяга, но малко по-късно се връща с джип и погва биячите си по булеварда. Успява да блъсне 32-годишния Александър, минава през крака му, който впоследствие бива ампутиран в „Пирогов“. В мелето се включват още местни жители, а сред очевидците е третият от братята Анджело.

Според него Любо Носа е дилър на наркотици в „Люлин“, но в случая стълкновението не е било заради преразпределение на наркопазара в квартала, а заради бившата му приятелка. Сега жената имала връзка с прегазения Александър. Третият брат твърди, че Любо Носа снабдява „Люлин“ с трева, кокаин и амфетамини. 

Роднини

"Излизам с брат ми от пицарията, Любо виждам как посяга на брат ми и го удря. Оттам аз тръгвам, обаче брат ми сам започва да му прави суплекси, да го хвърля като парцалена кукла", разказа пред NOVA Анджело за боя. Майката на братята Десислава Бериша обясни, че синовете й и Любо са имали вражда още от деца. Тя разкри още, че фамилията им идва от родствена връзка със семейството на бившия албански президент Сали Бериша. Бащата на мъжете е албанец, а тя е българка. Според държавното обвинение Любомир е причинил телесна повреда, но ще остане без мярка за неотклонение на този етап, докато се установи здравословното му състояние.