0

Клиент ограби оборота на 55-годишен таксиметров шофьор, заплашвайки го с нож, малко след като бил закаран до адрес в столичния жк „Мусагеница“. 

Екшънът се разиграл на 23 септември следобед. Малко след 16 часа 25-годишният Емилиян Й. си повикал такси. 

Нормално 

Клиентът поръчал шофьорът да го закара до „Мусагеница“. Като спрели на уречения адрес, Емилиян помолил 55-годишния Красимир да го изчака, защото трябвало да вземе нещо набързо и после трябвало да го закара до друго място. Шофьорът се съгласил. След няколко минути клиентът се върнал и влязъл обратно в таксито. Вместо обаче да каже къде да бъде закаран, той просто извадил 75 лева от сенника над шофьорското място и си прибрал банкнотите. 

Молба

Тогава Красимир започнал да му се моли: „Моля те, върни ми парите. Цял ден работя за тях“. Грабителят обаче се вбесил и хванал шофьора за яката, опирайки юмрук в лицето му. Извадил и нож, след което му изсъскал: „Ще ти потроша колата и ще я направя на нищо“. После изскочил от автомобила и офейкал. Сащисан, таксиметровият шофьор се обадил в полицията и съобщил какво се е случило. Малко по-късно униформените задържали нападателя. Оказало се, че той е стар познайник на полицията. Осъждан е многократно. Той бил обвинен в грабеж и с прокурорско постановление е оставен в килията за 72 часа. Предстои държавното обвинение да поиска съдът да му наложи постоянен арест.