0

Б ременна жена е загубила бебето си след конфликт, заплахи и побой между две групи хора в град Земен непосредствено след местния празник "Сурва" на 14 януари,

Криминалисти от Областната дирекция на МВР в Перник работят по изясняване на случая, а в полицията са подадени две жалби. Едната е на група от хора, които твърдят, че са бити, малтретирани и заплашвани от 50-годишен местен жител. Той от своя страна също внася своя жалба, в която описва версията си по случая. Мъжът твърди, че с дъщеря му са заплашвани по телефона от първите жалбоподатели, съобщиха от ОД на МВР в миньорския град.

Вследствие на свадата са пострадали общо четирима души, сред които 32-годишна жена, бременна в осма гестационна седмица и приятелят й. Часове след инцидента жената е почувствала неразположение и е получила кървене. При преглед в МБАЛ "Рахила Ангелова" е установено, че плодът ѝ е мъртъв и трябва да бъде отстранен. Интервенцията ще бъде утре, потвърди самата тя, цитирана от БТА.

Жената разказва, че не е разбрала какво е предизвикало инцидента и реакциите на 50-годишния нападател, който се нахвърлил върху групата с ритници и юмруци.

В Областната дирекция на МВР в Перник са представени и медицински документи от потърпевши и са снети сведения от всички участници. 50-годишният мъж, който по информация на жители на Земен е бивш граничен полицай, е бил задържан за срок до 24 часа с полицейска заповед.

В Районната прокуратура пък е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на наблюдаващ прокурор.