0

Д жо Байдън излезе с първи коментар, след като синът му Хънтър Байдън беше признат за виновен и по трите обвинения за това, че не е съобщил за употреба на наркотици, когато си купи револвер през 2018 г., скривайки, че е наркозависим, което е нарушение на щатските закони.

ВЗЕХА РЕШЕНИЕ: Осъдиха сина на Байдън! (СНИМКИ)

Той изрази любовта си към сина си и каза, че ще приеме присъдата, издадена от съдебните заседатели..

"Аз съм президентът, но съм и баща. Джил и аз обичаме нашия син и сме много горди с човека, който е днес. Винаги ще бъдем с Хънтър . Ще приема резултата от този случай и ще уважа съдебния процес", каза президентът Джо Байдън

Сега Хънтър Байдън е изправен пред до 25 години затвор и глоба от 750 000 долара. Медиите съобщават, че нарушители по конкретния закон рядко получават присъди затвор.

Припомняме, че срещу сина на настоящия американски президент бяха повдигнати обвинения заради пистолета, който е бил у него 11 дни. Байдън незаконно купи Colt Cobra през октомври 2018 г. Покупката не е направена законно, тъй като Хънтър е направил невярно изявление пред продавача, че не употребява наркотици, въпреки че по това време е бил наркозависим.