0

Е дин човек бе убит, а петима - ранени, при стрелба в метрото на Ню Йорк след кавга между две групи тийнейджъри. Стрелецът засега не е задържан, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията в най-многолюдния град в САЩ.

Инцидентът станал на станция от метрото в Бронкс вчера малко след 16:30 ч. (23:30 ч. българско време) - в началото на вечерния час пик, когато много деца се връщат от училище и хората започват да се прибират от работа. Щом вратите на метрото се отворили, стрелецът открил огън навън, а на платформата отпред имало много хора.

До стрелбата се стигнало след кавга между две групи тийнейджъри вътре във влака. "Не вярваме това да е случайна стрелба. Не смятаме, че този човек е стрелял безразборно във влак или на гара", каза на пресконференция високопоставен представител на нюйоркската полиция. Тя издирва стрелеца, като не изключва възможността повече от един човек да е открил огън.

Убитият мъж е на 34 години. Четирима от петимата пострадали са със сериозни наранявания, но няма опасност за живота им.

Сред ранените са 14-годишно момиче и 15-годишно момче, за които се смята, че са били замесени в конфликта. Останалите пострадали съответно са на 28, 29 и 71 години и вероятно са били простреляни случайно.