0

С пециализирана полицейска операция е стартирала на територията на община Сунгурларе с цел превенция на престъпността в малките населени места, противодействие на битовите престъпления и контрол върху шофьорите, както и навременно предотвратяване на евентуално напрежение.

БРУТАЛЕН ЛИНЧ: Шофьор сгази дете, роднините му го убиха

В акцията са включени екипи от секторите „Специализирани полицейски сили“ и „Специални тактически действия“ към ОДМВР – Бургас и Зонално жандармерийско управление. В общинския център и селата Лозарево, Везенково, Грозден и Славянци служителите извършват щателни проверки, както на лица от криминалния контингент, така и на уязвими места, извършват контрол и на пътното движение.

Засиленото полицейско присъствие е предприето още през вчерашния ден, когато в късния следобед в село Прилеп, след възникнал тежък пътен инцидент, се стигна до саморазправа с  водача на товарния автомобил. И към момента продължават процесуално-следствените действия в рамките на образуваното по случая досъдебно производство. Те се ръководят от директора на ОДМВР – Бургас старши комисар Емил Павлов и административния ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас – Георги Чинев.