0

С офийският апелативен съд заседава по делото за убийството на Евгения Чорбанова.

Младата жена е била удушена с ръце, а смъртта ѝ е настъпила от минути до час. Това стана ясно от нова съдебно-медицинска експертиза по делото.

Припомняме, че тялото на жената беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Семейството и приятелите на убитата преди три години Евгения Владимирова се събраха на пореден протест пред столичната Съдебна палата.

УЖАСЪТ С КУФАРА: Болест отложи делото за убийството на Евгения

Те поискаха от Софийския апелативен съд да наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без замяна, на двамата подсъдими за смъртта на младата жена.

Подсъдими за смъртта на жената са съпругът ѝ Орлин Владимиров и неговия баща Пламен. Заседанието днес е заради приемането на експертиза. Това трябваше да се случи на предното заседание, но то бе отложено заради болен член на съдебния състав.

ОЩЕ СЕ ТОЧИ: Заседават по делото за зверски убитата и изхвърлена в куфар Евгения!

Експертизата има за цел да установи механизма на убийството и причините за смъртта на жената. Тя бе поискана от защитата на двамата подсъдими. Очаква се след експертизата страните да преминат към своите пледоарии и съдът да се произнесе с решение. 

Орлин и Пламен Владимирови бяха осъдени на първа инстанция на доживотен затвор, но присъдата бе обжалвана и сега делото се разглежда от Апелативния съд в София.

УЖАСЪТ С КУФАРА: Медицинска експертиза отложи делото за Евгения