0

П ротестиращите след убийството в Цалапица на национален протест в София. Хората се събраха пред Съдебната палата, след което с шествие отидоха пред Министерство на вътрешните работи. Недоволството се премести в столицата три седмици след жестокото убийство на 24-годишния Димитър и нестихващи протести в селото, предаде NOVA.

КОШМАР! Откриха трупа на издирвания Димитър край Цалапица

Протестиращите настояват за справедливост и прозрачно разследване. Също така обвиняват и полицията в бездействие, като по думите им това е позволило основният заподозрян да избяга и да се укрие в Германия.

Майката на убития Димитър от Цалапица губи надежда, че ще заловят екзекутора на сина й

Хората настояват и за ефективни присъди за двамата братя близнаци, които са обвинени, че са помогнали за прикриване на убийството.

В селото има денонощна полицейска охрана в следващите два месеца, а хората поискаха да се създаде и районно управление. Вътрешният министър се обяви за ефективни наказания, ако се докаже, че е имало полицейски чадър над заподозрените, а в районното управление в Стамболийски продължава мащабната вътрешна проверка.

ЗЛОВЕЩО! Изчезналият Димитър пребит до смърт и заровен!

„Синът ми няма да бъде върнат. Никой ни се е върнал от там. Но поне искаме справедливи присъди - доживотен затвор, без право на замяна. Ние сами си стигнахме до убиеца Рангел. Два дни ние говорихме, че Рангел е вероятният извършител с близнаците. Те не го извикаха още в събота на обяд, дата 22-ри, когато им се даде тази информация, до 24-ти понеделник, 36 часа, нито Рангел беше извикан на разпит, нито близнаците бяха извикани на разпит”, заяви Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър Малинов.

РАЗКРИТИЯ: Ясно е кой е убил и заровил Димитър край Цалапица! (ВИДЕО)

„Искаме максимално наказание на всички участници в това убийство. Това е жестоко нагло убийство”, заяви протестираща.

„Едното ми дете е на 5, другото е на 9 години. Живеем от 14 години в чужбина, искаме да се върнем. Всякога лято си идваме в Цалапица. Детето на 20 метра от мен не иска да отиде до парка да си играе. Всички са стреснати”, каза протестиращ.

Хората се заканват, че това няма да е последния протест.

Протестиращите са решили да тръгнат на шествие, като крайната им точка е сградата на МВР.