0

Д вама, многократно осъждани за кражби български граждани, са задържани за по 72 часа, след като рано заранта на км 179 по АМ "Тракия" е бил спрян от полицаи бус "Ивеко", в който пътували 46 мигранти от Афганистан. Сред тях имало и непълнолетни. 25-годишният С.К и 27-годишнят Д.К. били наети от трето лице, което им обещало да получат голяма сума, ако изпълнят поръчката за превоз на чужденците от район в близост до турската граница до София.

Досъдебното производство се наблюдава от районната прокуратура в Града на липите.

Според прокуратурата в началото на миналата седмица около 120 човека - граждани на Афганистан, преминали от Турция през границата с България със стълба. В гориста местност ги разпределили на групи и през нощта, около полунощ на 25 срещу 26 февруари, 46 от тях, след като били съпроводени до асфалтов път, се натоварили в буса, управляван от С. К, до който в купето пътувал и аверът му Д.К.

Работата по понататъчното разследване продължава, от началото на миналата 2022 година само в района на Чирпан има общо 88 случая на задържани мигранти.

На този етап няма яснота дали катастрофиралия в близост бус „Фиат Дукато“ с 50 мигранти, при което един загина, е част от колона, или се е придвижвал по свой маршрут. Няма засега задържан каналджия, издирва се избягалият водач от Пакистан, уточни окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

ИЗВЪНРЕДНО: Нова катастрофа с мигранти, има загинал! (СНИМКИ+ВИДЕО)

СЛЕД УЖАСНИЯ ИНЦИДЕНТ НА "ТРАКИЯ": Закопчаха организатора на канала за нелегални мигранти

СЛЕД УЖАСНИЯ ИНЦИДЕНТ НА "ТРАКИЯ": Откриха и втория бус с нелегални мигранти