0

Двойният убиец от село Лозен Чавдар Бояджиев първо е душил 18-годишната ученичка Яна Велинова, а след това я е гръмнал с пистолет. Тя е била убита в късните часове на 3 август. Преди зверството има данни, че е правила секс с Чавдар, който по време на половия акт я е душил. Според разследващите младото момиче е поискало 2000 лева от Чавдар, което е отключило агресията му.

ШОКИРАЩИ РАЗКРИТИЯ: Бояджиев признал за двете убийства край Лозен, открити са следи от стрелба по ръцете му и кръв по обувките

Скандал

Причината да иска парите от него е заради гола фотосесия, която той й направил. Снимките били публикувани в платен порносайт. Част от кадрите са открити от разследващите в телефона на убиеца. Парите й били обещани, но след това Чавдар се отметнал. Станал скандал и 34-годишният мъж я гръмнал, след което захвърлил трупа й в нива край село Лозен. "Това младо момиче и Бояджиев са качвали сексуални клипчета в сайтове и тук е възникнал раздор между тях за парите", потвърди зам.главният секретар на МВР Живко Коцев. Майката на убитото момиче е подала сигнал в 8-о РУ, че дъщеря й е изчезнала, на 4 август. Съобщила, че последната информация, която имала за Яна, била, че предния ден около 20 часа е излязла от мола на бул. „Цариградско шосе“ и се е качила в автомобила на мъж с прякор Чоби.

Дългове

Около 4 часа по-късно е извършено второто убийство - на 27-годишния Иво Колев. То е станало в жк „Дружба“. Младият мъж е застрелян в гръб, а след това тялото му е натоварено в колата на Чавдар и захвърлено също край село Лозен, твърдят разследващите. Според тях отново е имало скандал за пари, този път ставало дума за сума от 10 000 лева, която се предполага, че е от продажба на наркотици. "По отношение на второто убийство - Бояджиев дължал 10 хиляди лева на убитото момче, той поискал нова среща, за да моли за 15 хиляди лева, за да напусне България през Турция и да се включи във военните действия между Русия и Украйна", това твърдял Бояджиев при разпитите, разясни още Живко Коцев. Бояджиев признал пред разследващите, че има огромни финансови дългове от 150 хиляди лева към различни финансови кредитни институции. Извършителят на двойното убийство е задържан часове по-късно на входа на Айтос, където е спрян за проверка от полицията. У него е открито огнестрелното оръжие - пистолет със заличени номера, както и дебитна карта на Иво Колев. Телефонът на убития пък е намерен захвърлен край Пазарджик. Негови вещи са били разпилени и на улица в жк „Дружба“ в столицата.

Приятели

 

От прокуратурата разясниха, че двете жертви и убиецът им са били много близки приятели. Те са знаели какъв е начинът на живот на Чавдар, каква е неговата биография и как си е припечелвал парите. И тримата са от село Лозен и са се познавали много добре. Яна и Иво са знаели, че Чавдар е убил 22-годишната Мариела Сиракова от същото село. Мариела е убита през април 2022 г., докато прави извратен секс с Чавдар. Той я е вързал с кучешка каишка и я е удушил по време на любовнага игра. Пред разследващите разказвал различни версии, включително и че младата жена искала да забременее от него. Представял се за много съкрушен и страдащ от случилото се. След като осъзнал какво е направил, Чавдар се обадил на своя приятел Иво Колев. Двамата се видели на езерото „Панчарево“, където ги чакала и Яна Велинова. Именно те го посъветвали да се предаде в полицията. Чавдар е обвинен за непредумишлено убийство, след което освободен срещу подписка. В събота задържаният убиец е направил пълни самопризнания, както за последните две зверства, така и по първия случай.

Наказания

Това сега става повод за масови проверки и смени в полицията и прокуратурата заради пропуски в разследването. Вече е поискана оставката на шефа на 8-о РУ. "Ще се проверяват действията и на тогавашното ръководство на СДВР", съобщи още Живко Коцев. Софийската градска прокуратура пък е иззела разследването за смъртта от април миналата година и ще ревизира действията на Софийската районна прокуратура.

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска оставката на административния ръководител на СРП Невена Зартова заради пропуски в работата.