0

Георги Георгиев остава в ареста за жестокото нападение над Дебора. Това реши съдът в Стара Загора. След 8 часа заседание, прекъсвано от спиране на тока в съдебната палата в Стара Загора, съдът не уважи искането защитата на Георгиев, която изненадващо обяви, че той изобщо не е присъствал на местопрестъплението, като се позова на ДНК експертиза.

„Дали има, или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са детайли, които трябва да бъдат разглеждани в общия контекст на събраните доказателства”, заяви пред NOVA Димитър Киров, адвокат на пострадалата Дебора. 

"Това, че не е намерено ДНК, не води до оневиняването му, категоричен е той. По думите му е имало множество пропуски в разследването: „Множество доказателства не са събрани навреме, но това не означава, че няма такива, които категорично да сочат, че той е виновен”.

„Това обаче е дало възможност на обвиняемия да прикрие своите следи и съответно на защитата му да се опита на базата на тези детайли да го оневини”, уточни Киров.

"За съжаление е факт, че в началото разследващите не са си свършили добре работата. Руши се един от основните стълбове на демокрацията, а именно съдебната власт", категорична е защитата на пострадалата. 

Киров допълни: "Съберете отделните елементи, отделните факти, ще видите как се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е извършителят на деянието".