0

М итичният ъндърграунд герой Красимир Каменов – Къро, бе показно разстрелян в дома си в богаташкото предградие Констанция в Кейптаун, ЮАР. Килърите били облечени в полицейски униформи и въоръжени с автомати. Веднага открили стрелба по обитателите на жилището. Това показват първите кадри от охранителните камери в района.

ШАНС: Трите деца на Къро се спасили по чудо от касапницата!

На място са загинали легендарният бос на някогашната силова групировка ВИС-2, 55-годишният Къро, интимната му партньорка, 40-годишната бургазлийка Гергана Боева, която е бивша манекенка, икономката му и телохранителят. Късмет са извадили трите деца на подземния бос, които по това време са били на училище.

Свидетели

Кадри от охранителните камери показват между 5 и 9 въоръжени до зъби мъже, които нахлуват в къщата на Къро. Откриват стрелба, след което се оттеглят. Килърите са с полицейски униформи. Според разследващите избити са всички в къщата, за да не останат живи свидетели. Говорителят на Южноафриканската полицейска служба (SAPS) Андре Траут потвърди за „Телеграф“, че четиримата убити са българи – двама мъже и две жени.

Труповете им са били открити около 8:20 сутринта в четвъртък. Атаката е извършена в елитното предградие на Кейптаун – Констанция.

Заговор

Къро беше обявен за издирване с червена бюлетина на Интерпол по искане на българските власти. Каменов се търсеше по подозрения за заплаха за убийство, изнудване и убийство. Той е обвиняем в подбудителството към убийството на бившия шеф на Криминална полиция Любомир Иванов, който беше застрелян в столичния квартал „Лозенец“ преди година. Наскоро в скандални записи, представени лично от главния прокурор Иван Гешев, Къро лъсна като част от заговор с участието и на други криминално проявени лица, включително и подсъдимия банкер беглец Цветан Василев. Целта на заговора бе дискредитиране на висши магистрати и полицаи. Къро от години живее в ЮАР, но продължава да притежава най-голямата зеленчукова борса в “Слатина”. Преди три години там бе открита сериозна пратка с кокаин, импрегниран в кашони с цитрусови плодове (виж карето).

ИЗВЪНРЕДНО: Първи кадри от мястото на атентата срещу Къро! (СНИМКИ+ВИДЕО)

Приятели

Освен че Къро е „главното действащо лице” в записите, с които главният прокурор Иван Гешев обяви, че има заговор на „олигарси и мафия” за свалянето му от власт, митичният бос е свързан и със скандала - златния гьол. Самият Къро приживе твърдеше, че конфликтът е с бившия му съдружник Размиг Чакърян-Ами. Арменецът е бивш бодигард на Къро и понастоящем живее с бившата му жена Светлана, твърдят запознати. Месеци преди да забегне в ЮАР пък Къро среща красивата манекенка от „Визаж“ Гергана в елитно столично заведение, където работи като хостеса. Любовта помежду им пламва мигновено и макар без брак моделката става майка на трите му деца. Източници на „Телеграф“ от службите разкриха още, че смъртни врагове на Къро са и братята Радослав и Николай Бикови, известни като Византийците. Те се издирват с жълта бюлетина от Интерпол, което означава, че към момента не ги търсят за престъпление, а само за установяване живи ли са и къде. За Къро се говори, че бил страшно мнителен, интересувал се от военни стратегии и следял много за сигурността си. От родните служби са категорични, че митичният кримигерой е бил изключително предпазлив и за да го изненадат така в дома му, със сигурност наемниците са го проучвали дълго и са били суперпрофесионалисти. Къро е бивш съдружник с друг митичен бизнесмен - Христофорос Аманатидис - Таки, както и с безследно изчезналия Методи Методиев - Мето Илиенски. През годините тримата развиват заедно както легален, така и престъпен бизнес.

Вкара 100 кила кока в „Слатина“

Месец преди истерията с Ковид-19 над 100 килограма кокаин от Колумбия бяха доставени на най-голямата зеленчукова борса на Балканите в „Слатина“. Дрогата бе импрегнирана в хартията на кашоните, пълни с вкусни цитрусови плодове, познати като зелени лимони, или лайм. Цитрусите бяха непокътнати, но кашоните имаха златна стойност заради първокачествената колумбийска стока. Установи се, че плодът идва директно от ЮАР, а коката е била докарана там от Колумбия и импрегнирана. Още тогава се заговори за връзка на Къро с пратката, но това така и не бе доказано официално.