0

С трелецът от Стара Загора Станко Желязков е бил обвиняем в подбудителство на убийството на италианеца Франческо Пучини в Милано преди 6 години, научи „Телеграф“. Италианецът притежавал огромна къща оценявана на повече от 1,5 милиона евро. Станко имал схема как имотът да бъде заграбен.

Станко бе арестуван за пореден път от полицията

 Станко бе арестуван за пореден път от полицията
NOVA

Вдигналият полицията на крак преди седмица в Града на липите мъж се оказа, че е лежал в килия и за измама, след като заедно с авер успял да измъкне от старозагорец 110 000 лева и 5500 евро през 2016 година.

Лихвари

Предвид престъпното му минало и панаира, който направи миналата сряда на Руския пазар „Васил Шаханов“ в Стара Загора, Окръжният съд в града му определи постоянен арест. Тогава Станко стреля по двама служители на фирма за бързи кредити, които го търсели, за да си плати дълговете. 50-годишният мъж обаче открил стрелба по тях с незаконен пистолет „Макаров“.

Колекторите се отърваха с повърхностни наранявания, а от УМБАЛ „Проф. д-р Киркович“ извикаха полиция. Униформените посетили адреса на стрелеца, но той успя да се барикадира и повече от 3 часа държа полицаите на нокти. В крайна сметка се предаде, след като бе убеден от специалисти психолози.

Любов

От криминалното досие на Станко се разбра, че той е имал и предишни сблъсъци с Темида. В случая с Пучини в Италия е замесен и най-добрият му приятел Господин Павлов и старозагорката Емилия. 65-годишната жена била болногледачка на 85-годишния италианец, но успяла да го омае да се влюби в нея. Междувременно макар на почтителна възраст старозагорката въртяла любов и с 29-годишния Господин.

Двамата със Станко навивали Емилия да приспи завинаги италианеца, за да сложат ръка на богатствата му. Планът им обаче станал достояние на криминална полиция в Стара Загора и на 10 октомври 2017 г. Станко бил задържан в една от заложните къщи в града. При последния случай се оказа, че имал отдавна невърнат дълг и не за първи път служителите на колекторска фирма са го търсили на адреса му.