1

П рокуратурата разполага със свидетелски показания, че пребиваващия от години в ЮАР Красимир Каменов, известен като Къро, е поръчител на пет убийства, съобщиха източници от разследването. Екип от прокурори, следователи и полицаи от ГДНП са започнали активни действия по привличането на Каменов като обвиняем и за един опит за убийство.

Криминалистите смятат, че умишленият пожар, при който през 2011 г. умира Марчело Доковски, тогава шеф на общинската фирма "Паркинги и мобилност" в София, е поръчан именно от Каменов. Живеещият в ЮАР българин е съпричастен към убийството и на друг, свързан с паркирането в столицата висш общинар. Става въпрос за Георги Василев, който е убит през 2005 г. Още тогава има версия, че зад покушението стоят представители на бившата силова групировка ВИС, но доказателства не са събрани, предава БНТ

ОЩЕ РАЗКРИТИЯ: Търсят Къро за 5 убийства, сгащиха Тони Парфюма в Испания

Според разследването - Борис Борисов, известен като Боби Белята, който е убит в началото на 2022-ра, също е станал жертва на килъри, свързани с Каменов. Боби Белята е смятан за близък до Христофорос Аманатидис-Таки с когото Каменов е конфликт от няколко години, макар в миналото да са били партньори и да са сочени за едни от наследниците на групировката ВИС.

От "студените досиета" са извадени събраните улики за убийството и на търговеца на земеделска продукция Стойчо Стоилов, който умира след жесток побой, нанесен пред жилището му в столичния квартал "Редута" преди десет години. Преди да се захване с търговия, Стоилов е работил във ветеринария пункт на българо-турската граница. Основната версия е, че фаталният побой е поръчан заради опити на търговеца да развива конкурентен бизнес с този на Красимир Каменов, за когото е известно, че контролира пред подставени лица борсата в столичния квартал "Слатина", както и редица други борси за плодове и зеленчуци в страната.

ВРЕДИТЕЛИ ЗА УВОЛНЕНИЕ: Митичният Къро зад наказателния списък с магистрати (СНИМКИ+ВИДЕО)

На борсата в "Слатина" в началото на 2020 г., прокуратурата и ГДБОП, задържаха ТИР с екзотични плодове, като се оказа, че кашоните, в които са били цитрусите, са с импрегнирано голямо количество кокаин.

Заради намеренията на друга знакова фигура от ъндърграунда- Златомир Иванов - Баретата, да влезе в бизнеса с фито-санитарния контрол по границите, прокуратурата и полицията смята, че Красимир Каменов е замесен и в покушението срещу бившия служител на отряда за борба с тероризма. Преди десет години, Златомир Иванов бе прострелян на излизане от Съдебната палата в София, но оцеля.