0

Т ялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални, който почина внезапно в затвора миналата седмица, е предадено на майка му, написа неговата говорителка Кира Ярмиш в социалната медийна платформа X.Тялото на Алексей Навални е предадено на майка му.

ИЗВЪНРЕДНО: Алексей Навални е мъртъв!

По-рано през деня Юлия Навалная, вдовицата на руския опозиционен лидер Алексей Навални, поиска руските власти да освободят тялото му за погребение и обвини "демоничния" руски президент Владимир Путин, че "мъчи" трупа му, предава Ройтерс.

ЛЮБОВ И СЛЕД СМЪРТТА: Юлия Навални се сбогува с Алексей (СНИМКА)

Майката на Навални Людмила каза в петък, че руските следователи отказват да освободят тялото му от моргата в отдалечения арктически град Салехард, докато тя не се съгласи да го погребе без публично погребение. Тя каза, че служител й е казал, че трябва да се съгласи с техните искания, тъй като тялото на Навални вече се разлага.

ТРАГЕДИЯТА ПРОДЪЛЖАВА: Майката на Навални видя трупа му! (ВИДЕО)

В събота сътрудници на Навални казаха, че властите са заплашили да го погребат в отдалечената затворническа колония, където е починал, освен ако семейството му не се съгласи с техните условия. Във видеото емоционалната Юлия Навалная твърди, че лично Путин е отговорен за местонахождението на тялото на Навални и че той „измъчва“ Навални в смъртта, както го е правил приживе.