0

П о разпореждане на изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов делото срещу шофьора, убил на място при катастрофа футболния треньор Ферарио Спасов, ще бъде иззето от прокуратурата във Велико Търново и ще бъде изпратено за разследване от прокуратурата в Ловеч, информират от прокуратурата.

Ферарио Спасов почина в зверска катастрофа

Прокурорът Йордан Кожухаров, който пусна от ареста Начо Пантелеев, е извикан за обяснение в кабинета на главния прокурор.

По информация на БНР се очаква Кожухаров да бъде отстранен от разследването и то да бъде поето от друг наблюдаващ прокурор. Прокуратурата във Велико Търново съобщи, че е привлякла като обвиняем 24-годишния мъж от Лясковец за катастрофата на пътя София - Варна в района на село Шереметя, при която загина Спасов.

СЛЕД СНИМКА В СОЦИАЛНИТЕ МРЕЖИ: Полиция нахлу в дома на мъжа, причинил катастрофата с Ферарио Спасов (ВИДЕО)

Обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на нарушаване на правилата за движение по пътищата. Шофьорът е изгубил контрол над управлявания автомобил при мокра настилка.

След произшествието водачът е тестван за употреба на алкохол и наркотици, като резултатът е отрицателен.

Футболистите на Феро: В шок сме! Не можем да повярваме, че в 4 ч. беше в съблекалнята, а в 5 без 20 вече го няма (ВИДЕО)