0

43-годишната Анита Димитрова, която в събота бе убита от съпруга си Димитър в Перник, е подала молба за развод в началото на тази година, но веднага след това я оттеглила. Това обясни вчера пред „Телеграф“ говорителят на Окръжна прокуратура Перник Албена Стоилова.

НЯМА КРАЙ: Поредно убийство след домашно насилие (ВИДЕО)

Тялото на жената бе открито в семейното жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в кв. „Изток“ в миньорския град в събота рано сутринта. Както „Телеграф“ писа, Димитър се прибрал в ранните часове след запой в местна кръчма.

Бой

Последвал скандал, при който жертвата била жестоко пребита. „Няма данни извършителят да е използвал нож“, категорична бе Стоилова. По думите й след престъплението Димитър е отишъл до близкия контейнер за боклук, където изхвърлил дрехите, с които бил облечен. Те са открити и иззети. Очаква се днес държавното обвинение в Перник да поиска от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Димитров. Той отказва да дава обяснения. Мъжът се води пенсионер по болест, но заработвал и като охранител. Анита пък работела в цех за силиконови изделия.

УЖАСЪТ В ПЕРНИК: Съпругът на убитата жена отрекъл пред близките си да е виновен, не искал да дава обяснения на разследващите

Заплахи

Още след зверството стана ясно, че срещу Димитров е имало издадена ограничителна заповед заради домашно насилие. Миналата година Анита и двете им деца се изнесли да живеят при родителите на жертвата. Преди два месеца обаче Димитрова отново се върнала при мъжа си. Пред Нова баща й Васил обясни, че причината е, че насилникът заплашвал да се самоубие.

Бащата на убитата Анита от Перник: Децата видяха майка си в кръв. Димитър заплашваше, че ще се самоубие, ако не е с нея