0

39-годишната Яница Николова, която бе простреляна от мъжа, с когото живее на семейни начала, продължава да е в критично състояние. От болница „Канев“ в Русе все още събират кръв от дарители, необходима е кръвна група нулева.

46-годишният Мариан Алин, който е извършителят на престъплението се задуши в автомобила си, часове след като се опита да убие Яница. Предполага, че причината за стрелбата е ревност. По информация на „Телеграф“ Алин ревнувал Яница от мъж, с когото тя се запознала в козметичния салон, където работи. Според колежки на красавицата тя имала единствено приятелски отношения с този мъж, но Алин силно я ревнувал. Румънецът е криминално проявен. Не е работел нищо и бил изцяло на издържка на жена си. Той е проявил особена жестокост, вързал е Яница с белезници, изтезавал я е. Според разследващите вероятно, за да я накара да признае дали спи с новия мъж или не. Накрая явно е чул нещо, което не му изнася и я е застрелял хладнокръвно в гръб, като куршумът е преминал през корема на младата жена и е излязъл.

"Жената е приета в болницата с огнестрелна рана в гърба, като е засегната коремната област. Оперирана е по спешност и е настанена в критично състояние в интензивното хирургично отделение", казаха за „Телеграф“ от УМБАЛ "Канев". От болницата съобщиха още, че продължава да се търси кръв за преливане. Всеки, който желае да дари и отговаря на условията, може да го направи, независимо че кръвната му група не отговаря на тази на жената. Близките на Яница са в шок от случилото се, тъй като я познават като прекрасен човек. В момента за двете и деца, които са на 10 и 11 години се грижат майка й и сестра й. Всички от познатите и приятелите й са в шок от случилото се. Не са очаквали румънеца, с когото е живеела и е баща на децата й да е с подобен да извърши подобно зверство.