1

Д елото против групата на Митьо Очите няма да се гледа в Бургас, информира "Флагман".

НОВО 20: Пращат делото срещу Митьо Очите в Бургас!

Оказва се, че близо месец се водят разногласия за подсъдността, поради което се сътвори чувството, че делото е изчезнало.

Софийски градски съд през февруари е прекратил производството, а следващият съдия-докладчик е приел, че не му е подсъдно. Посочил е, че следва да бъде съобразено мястото на осъществяването на най-тежкото закононарушение – Слънчев бряг, поради което е изпратил досиетата към Бургаския областен съд.

БОС обаче е отказал да го одобри на 8 март и е повдигнал спор за подсъдност пред Върховен касационен съд.

БЪРЗА ПОМОЩ: Процесът срещу Митьо Очите се превърна в болнична сага

Преди няколко дни висшите магистрати са се произнесли, че процесът би трябвало да продължи в Софийски градски съд. Те са изтъкнали, че има и друго определение за подсъдността от 8 септември 2023 година, когато още веднъж делото е пратено в Софийски градски съд.

Очаква се в този момент Софийски градски съд да насрочи дата за съвещанието. 

Митьо Очите дойде с дъщеря си в съда, но пак отложиха делото

Подсъдими са Димитър Желязков, щерка му Станислава, Карен Ованисян, Йордан Въчев, Иван Найденов, Иван Пишиев, Калоян Колев, Радослав Николов, Венцислав Христов, Андрей Андреев, Пейко Янков и Пламен Петков.

Процесът се гледаше в началото в Специализирания съд, само че след неговото закриване стартира изначало в Софийски градски съд, където имаше голям брой отводи, а в този момент и опит да се трансферира назад към Бургас.

НЕ ПАК, А ОТНОВО: Фалстарт на делото срещу Митьо Очите

Според информация на уеб страницата, никой не желае да поеме делото, не поради хипотетичен боязън на магистратите от подсъдимите, а по-скоро поради частично компрометираното досъдебно произвеждане и смяна на показанията на главните очевидци, което значително предопределя крайното решение.