1

С оченият за убиец на Димитър от Цалапица Ранел Бизюрев даде обяснения пред съда в Пловдив където започна делото за тежкото престъпление.

Пред съдебния състав Рангел разказа, че през социалните мрежи двамата с Димитър си уговорили среща след разменени обидни думи. При настъпилата физическа разправа Бизюрев ударил 4 пъти Димитър в торса и един път в корема, при което той паднал и се ударил в дърво. 

"Ударът в корема беше последен, след блъскането в дървото. Тогава той падна на земята и каза "спри" много лошо ме удари и аз спрях”, заяви пред съдията Рангел Бизюрев. 

СЛЕД ВРЪЩАНЕТО НА РАНГЕЛ БИЗЮРЕВ: Цалапица отново излиза на протест заради убийството на Митко! (ВИДЕО)

Той разказа още, че се е върнал при Борислав в колата, но при качването видял Митко как се изправя. По думите на Рангел, той и близнака потеглили, но преди да излязат  на главната улица казал на Борислав да спре колата и той обърнал. „Аз слязох и се върнах.

Митко беше на повече от 20 метра от мястото, на което падна. Нямаше признаци на живот, очите му бяха отворени. Проверих му пулса, но нямаше признаци. Върнах се при Борислав и се качих в колата и му казах, че нещо не е наред и май е мъртъв. Колата работеше, направи 3 десни завоя и влезна в парка на същата улица. Борислав караше през цялото време. Осветихме го с фаровете слязохме 2-мата от колата и Борислав също го погледна и му провери пулса, но нямаше променя. Тогава той ми каза "вземи му телефона", качихме се в колата и тръгнахме в неизвестна посока. Борислав каза да му извадя сим- картата и счупи телефона. Личната карта също му беше в калъфа на телефона”, допълни обвиняемият.

СЛУЧАЯТ "ЦАЛАПИЦА": Делото срещу близнаците започва отначало

Прокуратурата е отказала нов следствен експеримент за убийството на Димитър от Цалапица, съобщи майка му

Близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са обвинени за помагачество при убийството, днес отказаха да дават обяснения. Стана ясно, че Рангел Бизюрев е бил осъждан за притежание на наркотици още когато е бил 20-годишен.

СЛЕД ВРЪЩАНЕТО НА РАНГЕЛ БИЗЮРЕВ: Цалапица отново излиза на протест заради убийството на Митко! (ВИДЕО)

В залата ще бъдат разпитани множество свидетели, сред които младежи от селото, които са били в близост до мястото, както и редица експерти и психолози.

Междувременно близки и познати на Димитър Малинов проведоха протест пред сградата на пловдивската прокуратура.

ВЕРСИЯ: Момиче уредило убийството в Цалапица!