0

У ниформени от столичното Пето РУ и сектор „Кобра“ при СДВР разбиха фабрика за производство на цигари менте. Производството се помещавало в недостроена къща в Горна баня.

Белезниците щракнали на ръцете на 44-годишен бандит, който бил стар познайник на полицията.

МВР

Удар

Ударът по нелегалната фабрика бил реализиран във вторник. Тогава униформените изненадващо нахлули в къщата. Там заварили работещи машини, които бълвали цигари менте. Техниката била изключително модерна, съобщават от МВР. Имало машини за рязане и обработка на тютюн, автоматизирани системи за пълнене, пакетиране и опаковка на готови кутии и кашони с цигари. При последвалия обиск са открити и иззети 5400 къса цигари без бандерол, около 150 килограма нарязан тютюн, пакетиран в пластмасови съдове, 150 килограма тютюн на листа, 9 кашона с филтри за пълнене на цигари, множество картонени заготовки за производство на кутии за цигари.

МВР

МВР

Обвинение

Съдържателят на къщата е бил арестуван и отведен за разпит. Материалите са докладвани на Софийската районна прокуратура. Очаква се мъжът да бъде привлечен като обвиняем, а арестът му да бъде удължен с прокурорско постановление. Не се съобщава за други участници в схемата.

В недостроената къща имало работещи машини, които бълвали цигари менте.

Част от тютюна бил в пластмасови кофи.

МВР