0

Г рупа деца откриха разчленените останки на изчезналия аржентински милионер Фернандо Перес Алгаба, на 41 години, изключително известен в социалните мрежи.

Ужасният случай се разбра, след като малчуганите намират червен куфар, пълен с части от човешко тяло, докато си играели край поток в един от кварталите на Буенос Айрес.

Родителите на децата се обадили на полицията, която, според съобщенията, намерила краката и предмишницата на жертвата в куфара, докато другата цяла ръка била открита в потока.

Властите откриват главата и торса три дни по-късно. Частите на тялото са чисто ампутирани, което предполага, че разчленяването е извършено от професионалист.

Последвалата аутопсия разкрива, че жертвата е била простреляна три пъти, преди да бъде нарязана и натъпкана в куфар. Полицията идентифицирала изчезналия милионер с пръстови отпечатъци и по отличителните му татуировки.

Алгаба е предприемач, който бил обявен за изчезнал миналия вторник.Той спечелил милиони от наемане на луксозни превозни средства и продажба на криптовалути, които често рекламирал в профила си в Instagram, където имал близо 900 000 последователи.

Милионерът- красавец, който обикновено живеел в Барселона, пристигнал в Аржентина седмица преди убийството. Алгаба е наел апартамента и е трябвало да върне ключовете на 19 юли, но не се е появил и не е вдигнал телефона, според показанията на собственика на имота. По-късно е обявен за изчезнал.

Полицията арестувала един заподозрян, като все още не е ясен мотивът за убийството. Засега властите подозират, че е убит заради многото си дългове.

Алгаба, известен на приятелите си като Лечуга, започва да разнася храна на 14-годишна възраст. След това започва да купува повредени возила, които ремонтира и продава. Съобщава се, че всеотдайността на младия предприемач се е изплатила, защото до 24-годишна си възраст той вече е притежавал голям склад, пълен с автомобили и мотоциклети от висок клас.

По-късно, убитият милионер основава компания за луксозни коли под наем в Маями, преди да се премести в Барселона преди няколко месеца. Той също така участва в търговия с криптовалута от офис с повече от 25 служители в Буенос Айрес, пише NYP.

Тази история за богатството му обаче ще излезе различна от истинската.

Алгаба натрупа „несъбираеми“ дългове към аржентинската данъчна агенция, тъй като неговата компания Motors Lettuce SRL започна да издава несъбираеми чекове по-малко от година след основаването си през 2018 г. В телефона му е намерено съобщение, в което твърди, че е загубил много пари, инвестирайки в криптовалути.

И проблемите на Алгаба не се ограничават само до бизнес сферата.

Съобщава се, че той се е натъкнал на Barra Brava, жестока банда, замесена във футболни афери в Аржентина, която според съобщенията е поискала откуп от 40 000 долара.

“Ако нещо се случи с мен, всички вече са предупредени” - пише Алгаба в съобщението.

Родолфо, братът на покойния милионер, казва, че не е сигурен дали Фернандо е замесен в престъпна мрежа, но настоява, че той „не е измамник“, както мнозина твърдят, съобщават аржентинските медии. Той също така твърди, че брат му е продавал автомобили, защото бизнесът с криптовалута не вървяла.

Родолфо се надява властите в Аржентина да заловят убиеца.

“Тук съм от три дни, почти не спя, мисля и си блъскам главата как може да се случи това. Няма да раздавам правосъдие със собствените си ръце, надявам се, че справедливостта ще бъде въздадена” – каза Родолфо.