0

Н агла кражба по време на страстната седмица. Мъж задигна чанта с пари, документи и банкови карти от църква в София. Криминалното деяние е извършено на Велики четвъртък.

То е заснето от камерите на храма. Станало е преди литургията. Безбожникът се възползвал от факта, че собственичката на чантата се отделила от нея, за да поздрави свои познати.

Настоятелството на църквата моментално подало сигнал за кражбата. Полицията обаче все още не е започнала разследване.

 „Разказах в социалните мрежи историята на потърпевшата. Очевидно това е поредният пример,че трябва да има публичност, за да се обърне внимание. Жената е говорила с отеца.  Разбрали са, че има видеозапис, но полицаите не искали да го вземат. Във вторник занесла записа в Районното, но оттам й казват, че още не е назначено разследване. Кога нашите служители на реда ще имат желание да се задействат?”, попита влогърът Любомир Жечев пред Нова тв.

„Храмът е място за молитва, но не така мислят недоброжелателни хора. Има запис, на който се вижда как мъжът влиза в храма, насочва се към иконите и след това дебне, за да вземе чантата на жената”, обясни отец Васил от църква „Св. София”.