0

С транен мъж обикаля и примамва деца в тъмен бус. Казвал им, че могат да погалят кученце ако влязат и им предлагал бонбони.

Този слух за отвличане на деца, предизвикал масова психоза в социалните мрежи, когато притеснена майка от Варна споделя за случилото се във Фейбук група.

„Предупредете децата си!

Онзи ден пред ОУ “Захари Стоянов”/ Математическата гимназия е имало тъчем бус и човек, който е приканвал деца да влязат вътре ако искат да погалят някакво кученце и бонбони са предлагани! Моят син, въпреки че е едва на 10г. веднага е реагирал и се е върнал в двора и е казал на първата госпожа, която е срещнал. Тя е изгонила хората и от дирекцията са взели мерки, но моля всеки да предупреди детето си независимо къде учи и ходи да не се поддава на такава измама, защото това за мен е с идея отвличане!

Моля, споделете и с приятели.

За съжаление много варненски групи не публикуваха поста ( защото не е по темите им) и се надявам тук да се публикува и да опазим децата си!", пише притеснената майка.

Николай П. споделя, че е попадал на подобна публикация за потенциално отвличане на деца.

"Някъде бях чел, че подобен бус са виждали и в района на други училища. Полицията знаела, но нищо не можела да направи, тъй като към момента нямало сигнали за отвличания", написа мъжът.

Подобни ситуации вероятно не се случват само около училищата, като друга майка споделя своя история.

"Моето дете е на 6 години и в ДГ "Калина Малина", която е в същият квартал. Сподели ми, че миналата седмица някакви батковци са я извикали до оградата. Предлагали са сладолед и са й казали, че могат да помогнат да прескочи отвън, ако иска", твърди Мария Р.

Facebook/ Забелязано във Варна/Todorka Stankova