0

Д оживотен затвор без право на замяна за Станимир Рагевски, извършил двете тежки убийства в Бургас - на брокерката Теодора Бахлова и Юмер Мехмед, които бяха извършени по идентичен начин през лятото на 2021 година. 

Той е подсъдим и за убийството на Юмер Мехмед. За двете престъпления стана ясно през лятото на 2021 година. Бургаската брокерка Теодора Бахлова беше обявена за изчезнала близо 10 месеца.

Разследването установи, че е била убита от Рагевски с пистолет "Макаров", със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото ѝ е било разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството са неуредени финансови отношения.

В началото на август 2021 година, Рагевски по идентичен начин е убил и Юмер Мехмед, чието тяло също е било разчленено. За Мехмед се предполага, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и причината за смъртта му.

Той е обвинен и за незаконно притежание на оръжието и боеприпаси за него, както и разпространение на дрога в Бургас, съобщиха от обвинението.

Подсъдимият умишлено е убил 46-годишна жена - брокерката Теодора Бахлова от град Бургас с пистолет. Престъплението е извършено на 29 октомври 2020 г. в града.

 Той е подсъдим и за това, че е умъртвил 28-годишен строителен работник - Юмер Мехмед от същия град. Престъплението е осъществено на 4-и август 2021 г. със същия пистолет „Макаров“, който е бил със заличен фабричен номер. Убийството е извършено предумишлено от Станимир Рагевски, извършил друго убийство, за което не е постановена присъда, допълват от прокуратурата.

Рагевски е подсъдим и за това, че без да има разрешително е държал горепосоченият пистолет, както и боеприпаси за него. На 4-и август мъжът е предал оръжието и патроните на друг човек. 

Същият е съден и за това, че противозаконно е държал високорискови наркотици – марихуана и смес от кокаин и пирацетам, които разпространил, предавайки ги на мъжа, на когото е предал оръжието. Общата стойност на дрогата възлиза на 452 лева.БТАПостановеното наказание е общо за всички престъпни деяния. Присъдата на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.