0

П о искане на Софийската районна прокуратура съдът задържа под стража двама мъже за телефонни измами. Това съобщават от пресцентъра на държавното обвинение. 

БЕЗ КАПКА ЖАЛ: Измамници въртят на шиш пенсионерка два часа и половина!

Мъж с инициали В.А. около обяд на 8 февруари в София се обадил на възрастна жена, представяйки се за служител на Криминална полиция. Той заявил на Д.С., че трябва да съдейства за залавянето на „престъпници“ и трябва да предаде сумата от 6500 лева. Освен парите, жената дала на все още неизвестен помагач и два златни пръстена. По-късно същия ден с нея отново се свързал В. А. и й казал, че трябва да предаде още 6500 лева за „залавянето на престъпниците“, което тя направила. Общата имотна вреда, причинена на възрастната жена, е 13 000 лева.

ПРЕМЕТНА ГИ: Петричанин отмъкна хилядарки от ало-измамници!

Същият мъж е привлечен към наказателна отговорност и за това, че на 20 март в София, в съучастие с М.М. и друго все още неустановено лице, е заблудил мъж, представяйки се за „комисар Николов от ОДМВР“. На потърпевшият Й.К. е било казано, че съдейства за залавяне на телефонни измамници, чрез предаването на 4000 лева. 

М.М. е обвинен и за това, че на 5 април 2024 г. в София, е държал огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров“, без да има за това надлежно разрешение.

КАТО ВЪВ ФИЛМ: Ало-измамена бе спипана от полицията в движение!