0

Б ританската полиция съобщи днес, че има арестуван във връзка със смъртта на двама мъже, части от чиито тела бяха намерени в захвърлени куфари в югозападния английски град Бристол, предаде Асошиейтед прес.

ШОКИРАЩ УЖАС: Мъж остави куфари с човешки останки на мост! (СНИМКИ)

Лондонската областна полиция посочи, че спецчасти са задържали 34-годишен заподозрян на железопътна гара в Бристол по-рано днес. От полицията казаха още, че на12 юли човешки останки са били открити и на адрес в Шепърдс Буш, в Западен Лондон. Налице са подозрения, че има връзка между тях и частите от тела, открити в куфарите близо до висящия мост "Клифтън" в Бристол.

Екип от криминалисти е изследвал предполагаемото местопрестъпление в Шепърдс Буш тази сутрин, уточнява АП. 

Арестуваният заподозрян "ще бъде отведен в Лондон за разпит по-късно днес", каза в изявление полицията. "В ход е щателно разследване, като на този етап полицията не издирва друг заподозрян във връзка със случая", добавят правоохранителните органи. Полицията обяви по-рано тази седмица, че се стреми да установи местонахождението на колумбийския гражданин Йостин Андрес Москера, за да го привика на разпит, съобщава БТА.

Полицаи пристигнаха по сигнал на емблематичния мост "Клифтън" в Бристол около полунощ в сряда, десет минути след като бе получена информация за мъж със странно поведение. Мъжът, който отишъл дотам с такси, обаче вече си бил тръгнал. Полицията каза, че таксито е било иззето за изследване на улики, а шофьорът му помага в разследването.

Жертвите не са разпознати официално, но и за двамата се предполага, че не са в детска възраст. Резултатите от аутопсията са обявени за "неокончателни", като в момента се извършва втори преглед на телата.

Тридесет и шест годишен мъж беше арестуван във връзка с разследването вчера в Гринуич, Югоизточен Лондон, но впоследствие полицията го освободи, без да му бъдат повдигани обвинения.