0

С офийският апелативен съд отложи заседанието за мерките за неотклонение на бившата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова и Стефан Димитров от Хасково. Причината - адвокат Аделина Натина не се яви, представяйки болничен от 15 април. Заради това, че болничният е представен в последния момент, съдът глоби Натина с 500 лева. 

ПОД УДАРИТЕ НА ЗАКОНА: Шефката на митниците остава зад решетките!

В началото на заседанието адвокатът Стефан Димитров поиска отвод на съдията председател на състава - Галя Георгиева, заради реплика в комисията за Мартин Божанов - Нотариуса, че прокуратурата и МВР били над всичко. Съдията отказа да се оттегли и заяви, че не е произнасяла такива думи. Така делото ще се гледа на 16 април от друг състав на Софийския апелативен съд. Дотогава Банкова и Димитров-син остават задържани, информира NOVA.

ЩРАКНАХА Й БЕЛЕЗНИЦИТЕ: Закопчаха шефката на Агенции "Митници"!

Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и Никола Николов - Паскал са обвинени като участници в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Преди първото заседание в събота Стефан Димитров беше приет в „Пирогов”. Засега той е на свобода. Известният в района на Хасково Никола Николов - Паскал, за когото се твърди, че се занимава с контрабанда, е в неизвестност и се издирва.