0

Н якои хора не могат да избягат от злощастната си съдба. Такъв е случаят с мъжа, наречен от лекарите в САЩ като „чудото на съвремието“, заради това, че успява да се събуди след 8-месечна кома и да проходи отново. Той обаче загина трагично в пътен инцидент, в който бе прегазен от пикап.

Само няколко дни след 23-тия си рожден ден Дрю Кон претърпява тежка катастрофа с мотоциклет през 2017 г. Тогава младият мъж изпада в дълбока кома и е диагностициран с мозъчна смърт.

Майката споделя, че лекарите поискали от нея да вземат органите му за донорство, но тя твърдо вярвала, че синът й ще оздравее и отказала категорично.

И 244 дни по-късно чудото било факт – синът й отварил очи и чула думите „мамо, добре съм, обичам те!“.

След няколко години изтощителна рехабилитация Дрю Кон се изправил на крака и проходил сам отново.

Миналия петък обаче 30-годишният вече мъж бе блъснат от пикап в най-големия град в щата Флорида – Джаксънвил. Шофьорът на автомобила спрял и се обадил на 911, но било вече твърде късно. Когато пристигнала линейката медиците констатирали смъртта на  Кон.

Водачът на пикапа казал, че не видял мъжа, когато го блъснал.

Въпреки тежката новина за смъртта на сина си, майката на Кон, сподели, че е благодарна, че е имала още седем години заедно със сина си, след излизането му от кома.

„Бог чу молбата ми и не съм ядосана. Не съм ядосана. Спокойна съм“. Тя вярва, че синът й е в рая и вече не страда.