0

К аналът "Медиазона" направи публично достояние тайнствени видеокадри, за които от медията имат обосновано предположение, че това е конвоят, с който е транспортирано тайно тялото на починалия Навални.

Кадрите показват видеозаписи от камери, заснети на ледения път, свързващ град Лабитнанги, най-близкия до наказателната колония в село Харп, където е бил затворен Алексей Навални, със Салехард, единственият наземен път до регионалния център.

От "Медиазона" твърдят: "Успяхме да идентифицираме среднощен конвой от четири превозни средства, включително тези на ФСИН, пенитенциарната служба, пресичащи замръзналата шир на река Об към Салехард. Това време ни кара да вярваме, че тялото на Навални е било транспортирано до Салехард в този конвой".

ЗАТВОРНИК ОТ КОЛОНИЯТА: Алексей Навални е починал по-рано!

Марина Овсянникова: Путин уби Навални (ВИДЕО)

Руските коментари под публикуваното видео са красноречиви: "Страшно е да си представим какво можеше да се случи там...😢 Отведоха го до най-отдалечената точка, за да не може никой да стигне бързо. Нощем закриваха следите си. И едва на сутринта си признаха...", ядосва се един.

"Трудно е да си представим какво е чувствал, сам, без никой, затворен, заобиколен от куп пазачи, в момента на смъртта си. Беше ли ядосан, страхуваше ли се, или смело направи язвителна шега с усмивка, обръщайки се към своите палачи. Дали е бил с тях в този момент, или са го оставили сам да умре... боже, каква бъркотия", гневи се друг.

А трети споделя: "Записът на вероятното убийство на Човека се пази от известния на всички вас поръчител, казват, че се наслаждава на кадрите от страданията на жертвите си".

Майката на Алексей Навални и неговите адвокати не бяха допуснати в моргата в руския град Салехард, близо до затворническата колония, където според властите той е починал, каза говорителката на Навални Кира Джармиш. 
„Един от адвокатите беше буквално изхвърлен“, написа Джармиш на X, добавяйки, че персоналът на моргата няма да отговори на въпроса къде е тялото на Навални.