0

С ветът все още е в шок след смъртта на руския опозиционер Алексей Навални. "Не очаквах това, защото знам, че Навални беше силен. Той можеше да оцелее. Той ще бъде героят на Русия. Той трябваше да бъде следващия президент на Русия. Това е ужасна новина. Не мога да го проумея", каза Марина Овсянникова – журналистката, осъдена от режима на Путин, след като по време на новинарска емисия излезе с плакат срещу войната в Украйна.

РАЗВОЙ: Стана ясна причината за смъртта на Алексей Навални!

Получих обаждане от един румънски журналист и просто ми каза тази ужасна новина. Не можех да повярвам, наистина. Не можех да си представя този път на Навални. Няма значение каква е медицинската причина. Дали е било откъснат тромб или друг спешен случай. Всеки човек може да разбере - Путин уби Навални. Путин се опита да го отрови и след това го хвърли в затвора. И можете ли да си представите - Навални прекара повече от 300 дни в специална наказателна килия. Те просто го убиха мъчително и бавно.

СЛЕД СМЪРТТА НА НАВАЛНИ: Байдън обвини Путин (ВИДЕО)

По думите ѝ Навални се върна в Руся, защото е руски политик и иска да е при руснаците. "Той искаше да покаже на руснаците да не се страхуват от Путин. Че можеше да се спечели тази битка за демокрацията. Ако беше останал в Германия, никой нямаше да му повярва. Никой нямаше да го подкрепи. Всеки би си помислил, че го е страх от Путин и просто се опитва да оцелее, да предпази семейството си и себе си", каза Мария Овсянникова пред NOVA.  Но Навални се превърна в истински герой на Русия и жертва живота си за бъдещето". Журналистката споделя още, че двамата не са се познавали лично, но той подкрепил каузата ѝ срещу Путин.