0

К ристина Благоева пищяла и се опитвала да излезе от автомобила, но Калоян Каймакчийски я дръпнал за косата и я застрелял в гърдите. 

Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд вчера, който реши да остави 35-годишния обвиняем в ареста. За последните си минути живот, в които младата жена отчаяно се е борила, говори и експертна справка, според която по спусъка на пистолета имало клетъчен материал от Кристина и от Калоян. 

Подготовка

От държавното обвинение вчера заявиха, че Каймакчийски дълго и старателно е подготвял убийството на Благоева, с която имали връзка доскоро. Обвиняемият молил свой приятел от автосервиз - Георги Трендафилов, бързо да му осигури дерегистриран автомобил.

ЗВЕРСТВОТО В СОФИЯ: Криси зарязала Калоян месец преди убийството

В деня на убийството - 3 април - Калоян оставил личната си кола “Пежо” и временно взел от приятеля си друг автомобил - БМВ, който малко по-късно върнал, става ясно от показанията на Трендафилов.

След като убил Кристина, обвиняемият преместил трупа в багажника на КИА-та и зарязал автомобила близо до автосервиза.

След това уговарял Георги да лъже кога е оставил пежото си при него, като преди това двамата оставили мобилните си телефони настрана.

Разговаряли в мазе, твърди още държавното обвинение. После накарал сегашната си приятелка - военната Йордана Сотирова, с чийто пистолет извършил убийството, да занесе оръжието в поделението си и да го остави там. 

От прокуратурата обясниха, че Сотирова носи отговорност за това, че пистолетът не е бил правилно съхраняван.

След убийството Калоян накарал Йордана да изпере дрехите, с които е бил по време на престъплението, а по-късно ги изхвърлил в различни контейнери. Вчера стана ясно, че Калоян е признал за престъплението. Той бил подложен и на полиграф. 

Молба

Калоян молеше съдия Иван Коев вчера да го пусне под домашен арест. " Моля да не бъда задържан, за да мога да прекарам време с родителите си", казва обвиняемият.

"Нямам за цел да бягам и да се крия. Имам за цел само и единствено да си изчистя името", обясни той, без да изрази капка съжаление към убитата или пък детето й, което на 8 април е имало рожден ден.

Съдът го остави под стража с мотива, че има множество доказателства срещу него. Ако е на свобода, Калоян може да извърши друго престъпление.

Осъждан е за палеж и за закана с убийство. Този факт, както и това, че се е опитал да прикрие следите си и да уговаря свидетели за алиби, го поставят в категорията лица с висока степен на обществена опасност, отсече съдът. Определението не е окончателно.