0

С офийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Калоян Каймакчийски, който бе задържан за убийството на 32-годишната Кристина. Тялото ѝ беше открито в багажник на автомобил в квартал „Захарна фабрика” в София.

ЗВЕРСТВОТО В СОФИЯ: Криси зарязала Калоян месец преди убийството

Жертвата е била простреляна с пистолет. От известно време насам е казвала пред близки, че се страхува за живота си. Търсила е помощ и от неправителствена организация, която се грижи за пострадали от домашно насилие. Официален сигнал до МВР обаче не е подаван.

„Моля да не бъда задържан под стража, за да мога да се опитам да се боря да изчистя името си. Искам да бъда с детето и родителите си. Нямам за цел да се укривам. Съдействал съм през цялото време на органите на реда", заяви мъжът в заседателната зала. 

ЗВЕРСТВОТО В СОФИЯ: Поискаха постоянен арест за обвинения в убийството на 32-годишната Кристина, открита мъртва в багажник на кола

По време на заседанието адвокатът на Каймакчийски заяви, че не са събрани достатъчно доказателства обивеният да е извършил престъплението. Липсвали свидетели, ДНК анализи, видео наблюдение, балистична експертиза, както и наличие на графични данни на движението на обвинителя. Не е установено къде точно е извършено престъплението.