0

З адържан на 5 януари в Казанлък по обвинение в грабеж, при условията на опасен рецидив, ще остане за постоянно в ареста, реши състав на старозагорския окръжен съд спрямо 38-годишния добре познат на криминалистите не само в Казанлък, където живее Петко Иванов.

Задържан на 5 януари в Казанлък по обвинение в грабеж, при условията на опасен рецидив, ще остане за постоянно в ареста, реши състав на старозагорския окръжен съд спрямо 38-годишния добре познат на криминалистите не само в Казанлък, където живее Петко Иванов.

Излезлият от затвора преди малко повече от 2 години мъж е бил задържан за осъществен от него грабеж над 88-годишна казанлъчанка, която причакал на 7 декември пред входа на жилищния й блок. От пострадалата, която била повалена с удар в гърба на тротоара била отмъкната чанта, в която имало портфейл с 550 лв, две банкови карти, лични вещи и документи. Веднага след нападението Иванов изхвърлил чантата и документите,а  парите похарчил. Престъплението, за което е обвинен Петко Иванов се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 г., като съдът може да наложи и конфискация до една втора от имуществото на виновния.