0

Ч етирима души, сред които известни столични апаши са арестувани, докато извършват поредна кражба. Това се случило по време на акция, проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик подпомогнати от колегите им от полицейски участък „Изток” в областния град и екипи на сектор „Специални тактически действия“ при Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Активните действия се извършват този месец по разпореждане на директора на полицията в Пазарджик и са с цел противодействие и превенция на домовите кражби и кражбите от офиси на фирми, предаде БНТ.

По време на оперативните дейности полицаите заловили трима столичани на възраст 48, 49 и 54 години. Мъжете били с множество криминални регистрации, известни на органите на реда, като автори на взломни кражби от жилища и касоразбивания. Апашите били изключително предпазливи и преди да предприемат кражбата внимателно проучвали жертвите си.

Било установено, че вниманието на гастрольорите е привлечено от къща, собственост на 45-годишна жена от Пазарджик. Късно вечерта в петък те пристъпили към действие и под прикритието на нощната тъмнина направили опит да отворят входната врата на апартамента на жертвата. Тогава били атакувани от екипи на сектор „Специални тактически действия“ при ОДМВР-Пловдив и пазарджишките криминалисти.

Заедно с тях е задържан и 22-годишен мъж от Пазарджик. При направените лични обиски на апашите и на ползвания от тях лек автомобил са открити мобилни телефони, заготовки на ключове, тръбен ключ, щанга тип „кози крак” и ръкавици. И четиримата са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Образувано е досъдебно производство.