0

Т ройна съдебно-психиатрична експертиза поиска защитник на спипано с кокаин за 1.2 млн лева муле от Ямбол, което от декември 2020 година стои зад решетките на бургаски затвор в очакване на присъдата си.

Тройна съдебно-психиатрична експертиза поиска защитник на спипано с кокаин за 1.2 млн лева муле от Ямбол, което от декември 2020 година стои зад решетките на бургаски затвор в очакване на присъдата си.

Най-неочаквано състав на окръжния съд в Ямбол върна обратно на прокуратурата материалите по делото срещу 25-годишният трафикант за прецизиране на обвинението и допълнителни експертизи.

Вече осъжданият за шофиране под влияние на дрога Мариан Събев Събев беше задържан около обяд на 16 декември 2020 година на граничен пункт Лесово – Хамзайбели след като митничарите откриха в караното от него „Пежо 407“ с белгийска регистрация тузарската дрога.

Кокаинът е бил разпределен в 22 пакета, подредени  във фабрична кухина на багажника, над която е бил монтиран допълнителен капак.

Наркотикът е бил предназначен за клиент от южната ни съседка, коментираха тогава запознати , според които предполагат , че  курсът е бил контролиран още от тръгването на автомобила от София към границата. Пакетите са били допълнително украсени с лога на хранителни добавки, внос от Колумбия и Филипините.

Първоначално Събев, който има зад гърба си една условна присъда за шофиране след употреба на наркотик и живеещ на квартира в столицата  твърдял, че не знае откъде се е появила стоката, оценена на над 1, 2 млн лв.

След известен престой в килията все пак  решил да сътрудничи и направил признания. Очакваше се съдът в Ямбол да одобри договорено споразумение, като  мулето щеше да  получи минимум 10 годишна присъда при първоначален строг режим на изтърпяване. Искането обаче за ново произнасяне на психиатрите отложи финала на делото за неопределено време. Според запознати това е първият случай на опит за трафик на кокаин от България за Турция.