0

Т опмоделката от Украйна Анна Дурицка, чийто Mercedes G Wagon на стойност 100 000 паунда бе задържан от полицията в Годеч на 27 април, е плакала много, след като разбрала за случилото се. Това разказа приятелят й – индиецът Анкит Лав, който е карал скъпарското возило през територията на България.

„Анна е загубила всичките си доходи от работа като модел, както и имотите, които притежаваше преди конфликта. Тя беше инвестирала в покупката на нов апартамент в Киев 5 дни преди инвазията. Сега няма нищо. Мерцедесът е единственият й актив“, обяснява Анкит пред индийския сайт J&K.

Дрехи

По думите му 31-годишната Анна, която е известна у нас като последната любовница на убития през 2015 г. руски опозиционен лидер Борис Немцов, е била много разстроена. „Тя живее в Лондон от няколко седмици. Дойде само с чифт дънки и пухкаво яке. Аз бях единственият човек, който тя познава в Лондон. Затова направих всичко възможно да й помогна“, разказва още Анкит. Инциецът, който е син на Бхим Сингх, основател и президент на „Националната партия на пантерите на Джаму и Кашмир“, е управлявал автомобила на миската, който е с украински регистрационен номер КА 4717 НК, когато е бил спрян от патрул на „Пътна полиция“ в годечкото село Гинци. Анкит е пътувал към Видин, за да мине границата с Румъния и оттам да продължи към Обединеното кралство.

Номера

„Анна ме помоли да отида в България и да закарам обратно нейния Mercedes G до Лондон. Той беше натоварен с всичките й дизайнерски дрехи и някои бижута. Това бяха единствените активи, които имаше след войната в Украйна и беше силно загрижена за тях“, обяснява Анкит. По думите му целта на Дурицка била да продаде скъпия автомобил в Лондон и така да започне нов живот в Обединеното кралство. „Българската полиция ме спря, докато шофирах за границата с Румъния, след което свалиха украинските регистрационни номера от колата и взеха документите за регистрация”, допълва индиецът. Той се е прибрал със самолет в Лондон на 29 април, а сега има намерение отново да се върне в България, за да се опита все пак да прибере колата. Този път ще има пълномощно и всички необходими документи, удостоверяващи, че Дурицка му е дала права да управлява автомобила й. Индиецът е притеснен, защото от полицията в Годеч са му обяснили, че собственичката трябва да отиде до КАТ в Киев, откъдето да се издадат нови номера, а това е невъзможно.

Крадци

„Анна е много притеснена за колата си. Тя се съмнява, че може някой в полицията да иска да я открадне или да съдейства на автокрадци. Тя каза, че една от приятелките й е била ограбена, докато бяга през територията на България. Откраднали са й Porsche Panamera“, разказа още Анкит.

Проверка на „Телеграф“ в Годеч показа, че скъпият джип на Дурицка не се намира в двора на полицията, където се съхраняват много други возила, станали обект на престъпление или ПТП. По неофициална информация мерцедесът е бил преместен на отговорно пазене на паркинг на МВР в София. От ОДМВР-София все още не потвърждават официално за ситуацията с луксозния украински мерцедес.